Pertandingan Bola Jaring antara Guru Daerah Negeri Selangor 2013

Wah, bunyi macam gempak kan! tak pernah main bola jaring terus redah wakil daerah, tak padan dengan pendek. “Kau mampu?” (student saya selalu guna tagline ni). Saya dimaklumkan untuk mewakili daerah 2 hari sebelum pertandingan sebenar di Sungai Besar, Selangor. First time main bola jaring, terus kejang kat perut. Salah sendiri sebab tak warm-up betul-betul. Konon cikgu PJK kan? (Meh gelak kan diri sendiri).

Muka poyo dengan kasut konon baru.

Continue reading »

Felo TFM kini Pelajar Sarjana Pendidikan, UUMKL

Bergelar Felo TFM, banyak kerja yang perlu dilakukan. Kerja sebenar sebagai guru,  kelas dan assignment PGDE, tak masuk dengan latihan TFM lagi, dan hal-hal peribadi memang boleh menguji kesabaran. Tapi, kesabaran tu ada hikmahnya sebab banyak kelebihan jadi felo TFM ni. Antara kelebihannya, Felo TFM diberi peluang untuk menyambung pelajaran dalam Sarjana Pendidikan (Kurikulum & Pengajaran) dibiayai sepenuhnya oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dengan syarat, terus berkhidmat di sekolah secara tetap selepas kontrak dua tahun. Not bad, right?

Felo TFM (Dyieba, Shahrun, Jessica, Azimi dan Hung Tong) dalam kelas di UUMKL

Pengajian semester pertama bermula pada september 2013. Alhamdulillah, saya terpilih untuk melanjutkan pelajaran di UUMKL sekali lagi. Kami menjadi kekuatan masing-masing untuk bersama-sama menjayakan program ini dan target kami, bergelar graduan sarjana pada 2015/2016 nanti. bak kata Wonderpet,

Apa yang penting? Kerjasama! (Wonderpet)